Programma

Je staat als arts midden in het zorglandschap. Dagelijks begeef je je tussen de patiënten en beweeg je binnen diverse zorgsystemen. Zo nu en dan denk je: ‘Dit moet toch veel beter of makkelijker kunnen?’ of ‘Als we het nu eens zo aan zouden pakken…’ of ‘Dit zou nu echt de ideale oplossing zijn!’

Als professional in de zorg kun jij op verschillende manieren je verantwoordelijkheid nemen binnen de maatschappij. Breng verandering in gang, organiseer hoe het anders kan of creëer dé oplossing. Samen ondernemen en innoveren in de gezondheidszorg. Laat je op woensdagavond 2 november inspireren en leer van collega’s die jou zijn voorgegaan. Van visie naar impact.

Sprekers:

Sietske Rozie is radioloog in het St Antonius ziekenhuis in Nieuwegein en tevens fanatiek spreker rond de thema’s medisch leiderschap, eHealth en innovatie in de zorg. Sietske Rozie zal als moderator de avond begeleiden en met prikkelende stellingen de aanwezigen uitdagen tot uitwisseling en discussie.

Peter de Groof is huisarts, huisartsopleider en medisch manager van de Spoedpost in het Spaarne Gasthuis in Haarlem. In 2014 heeft hij met andere bezorgde huisartsen het manifest ‘Het Roer Moet Om’ opgericht om in opstand te komen tegen het zorgbeleid. Het doel: in gesprek komen met politiek en zorgverzekeraars om samen de kwaliteit in de eerstelijnszorg te waarborgen en verbeteren. Sinds de start van het manifest hebben zij al de nodige positieve veranderingen binnen de gezondheidszorg in gang gezet. Peter de Groof deelt deze avond de geheimen hoe je beweging op gang brengt en wat maakt dat het werkt.

Emile Flinkenflögel en Maarten Smit, beide oorspronkelijk arts, zijn de oprichters van Me-doc en andere ondernemingen in de zorg. Als beginnend arts zagen zij al snel legio kansen op de werkvloer. Neem daarbij de demografische ontwikkelingen met dubbele vergrijzing en grote zorgbehoeften tot gevolg. Bijna tien jaar verder hebben hun innovatieve ideeën geresulteerd in meerdere succesvolle bedrijven die stuk voor stuk bijdragen aan efficiënte en kwalitatief hoogstaande zorg in de ouderengeneeskunde. Maar hoe creëer je vanuit een idee nu daadwerkelijk een succesvolle onderneming?

Wat ga jij betekenen voor de gezondheidszorg? Laat je inspireren op deze masterclass op eerste woensdagavond van november.

Kijk hier voor een terugblik op de avond.