Op woensdagsavond 1 februari vindt de tweede masterclass in de nieuwe reeks van Platform Medisch Leiderschap plaats. Het programma staat deze avond in het teken van bestuurlijk leiderschap: Verbinden of bevelen?

De razendsnelle ontwikkelingen in de gezondheidszorg zorgen voor toenemende complexiteit van het artsenvak. Niet alleen vakinhoudelijk en door technologische innovaties die elkaar opvolgen, maar ook wat betreft de veranderende zorgvraag van de patiënt en regelgeving. Dit vraagt om optimale samenwerking, binnen het artsenteam maar juist ook met de wereld daar buiten.

Als we zelf enige invloed willen kunnen uitoefenen op hoe we ons vak bedrijven, is het in de eerste plaats broodnodig dat wij als dokters de taal van de managers kunnen spreken. Een volgende uitdaging kan het oppakken van een bestuurlijke taak zijn, wellicht als medisch manager of zelfs als afdelingshoofd. Of kijk jij naar buiten en zoek je de verbinding met krachtige spelers in de maatschappij?
Deze masterclass geeft een kijkje in de keuken wat hier zoal bij komt kijken; hoe word ook jij een inspirerend leider voor je collega’s zodat je het maximale uit het team haalt? Wat kan jij doen om bruggen te bouwen voor toekomstbestendige gezondheidszorg?

Prof. Maurice van den Bosch, afdelingshoofd Radiologie UMC Utrecht, interventieradioloog en mede-oprichter van het innovatieve Centrum voor Beeldgestuurde Interventies, zal zijn visie geven wat het betekent om zowel dokter te zijn en een leidinggevende functie te hebben. En hoe geeft hij zijn leiderschap in de praktijk vorm: verbindend of juist bevelend?

Daarnaast zal Jan Kimpen, chief medical officer (CMO) bij Philips en oud bestuursvoorzitter en hoogleraar kindergeneeskunde aan het UMC Utrecht met ons vooruit kijken. Hij neemt ons mee in de toekomst van de gezondheidszorg en laat zien hoe hij de verbinding maakt tussen het bedrijf en datgene waar de zorg behoefte aan heeft door gebruik te maken van innovaties.

Uiteraard is er volop ruimte voor discussie. De avond staat onder leiding van Jesse Habets. Als radioloog in opleiding en bestuurslid van De jonge specialist en het Platform Medisch Leiderschap beweegt hij zich volop binnen het thema. Hij wordt gedreven door passie voor clinical leadership.

Laat jij je inspireren woensdag 1 februari?

Inschrijven kan op de website: http://platformmedischleiderschap.nl/masterclasses-medisch-leiderschap/ Accreditatie is aangevraagd. Geïnteresseerde collega’s zijn natuurlijk ook van harte welkom om aan te sluiten.

Tot dan!