Werkgroep Studenten – Medisch Leiderschap: Begin bij de Basis!

Klik hier om het visiedocument ‘Medisch Leiderschap: Begin bij de Basis!’ te downloaden.

Een nieuwe generatie artsen staat op: één die niet alleen het belang van medisch leiderschap in de basisopleiding erkent, maar ook actief betrokken wil zijn bij de vormgeving en invulling van hun eigen opleiding. Met deze insteek is de werkgroep Studenten van het Platform Medisch Leiderschap het afgelopen jaar dan ook vol enthousiasme aan de slag gegaan met het uitwerken van hun visie op de rol van medisch leiderschap in de basisopleiding geneeskunde. Het eindproduct is een helder visiedocument dat herkenbare praktijksituaties, voorbeelden uit binnen- en buitenland en suggesties voor onderwijselementen bevat.

De werkgroep bestaat uit studenten en studentleden van De Geneeskundestudent, LOCA, IFMSA-NL en LMSO en wordt mede ondersteund door de Raad van Advies. Het visiedocument presenteerden zij tijdens het symposium ‘Medisch Leiderschap: Begin bij de Basis!’ op donderdagavond 12 mei 2016 in Utrecht. Namens de studenten is het een oproep om het belang van medisch leiderschap voor geneeskundestudenten te erkennen en uit te dragen, en een uitnodiging om met hen mee te denken over de invulling en implementatie van leiderschapsvaardigheden in de basisopleiding geneeskunde.

Ambassadeurs

Nu het visiedocument ‘Medisch Leiderschap: Begin bij de Basis!’ met zo veel enthousiasme is ontvangen, is het tijd om samen de schouders eronder te zetten om een visie ook tot werkelijkheid te maken! Wil jij Ambassadeur worden en op die manier met ons nadenken en meehelpen om implementatie van leiderschapsvaardigheden op jouw faculteit te bewerkstelligen? Stuur dan een mail naar studenten@platformmedischleiderschap.nl onder vermelding van je naam, faculteit, studiejaar en een korte motivatie!

Inspiratiedatabase

Medisch leiderschap verdient nog veel extra aandacht in de basisopleiding geneeskunde, maar dat betekent niet dat er nog helemaal niets mee gedaan wordt! De Werkgroep Studenten van het Platform Medisch Leiderschap heeft daarom een inspiratiedatabase opgesteld waarin verscheidene programma’s van de verschillende faculteiten in genoemd worden waarbij medisch leiderschap uitgelicht wordt. Laat je inspireren en kijk wat er nog te leren valt van de andere faculteiten. De inspiratiedatabase is te vinden op de site van De geneeskundestudent.

Meer informatie